Διατροφική επανάσταση από τον Dr. Jay Gordon!
Ψάχνοντας και διαβάζοντας πολλά από τα άρθρα του Dr. Jay Gordon στο www.drjaygordon.com διαπιστώνω πόσο έχουν αλλάξει οι διατροφικές προτάσεις για τα παιδιά μας.
Για παράδειγμα στην ενότητα " The Top 10 Feeding Questions Parents Ask" διαβάζω όσα κατά καιρούς μας έχει πει στο τηλέφωνο και η πολύ καλή μας φίλη lili σχετικά με την επικινδυνότητα του αγελαδινού γάλακτος στην διατροφή του ανθρώπου και του μωρού ειδικότερα. Μάλιστα ο Dr. Jay Gordon δεν διστάζει να αναφερθεί στα συμφέροντα των παραγωγών αγελαδινού γάλακτος τα οποία τελικά επέβαλαν το γάλα και τα παράγωγά του ως βασικά στη διατροφή μας.
Κι από πού θα πάρουν τα παιδιά μας κι εμείς το ασβέστιο; Η απάντηση βρίσκεται στο μπρόκολο και στο τυρί σόγιας. Ο Dr. Jay Gordon δεν διστάζει να πετάξει στον σκουπιδοτενεκέ το κρέας, αφού προκρίνει φρούτα, λαχανικά, σπόρους και όσπρια ως τα φαγητά της νέας χιλιετίας.
Αντιγράφω με θέρμη τα τελευταία του λόγια στο σημείωμά του. Αν και αναφέρεται σε Αμερικανούς, πρόσφατες έρευνες αποδεικνύουν ότι και στην Ευρώπη, και ειδικά στην Ελλάδα, τα διατροφικά προβλήματα, όπως αυτό της παχυσαρκίας είναι παρόντα:
We have enough new nutritional books, and medical journals to fill a warehouse, yet we continue to feed our children based on the small thimbleful of myths and misinformation that was out of date decades ago.
I encourage you to break free from the old misconceptions. Tear up the old food groups poster. It's just paid advertising for special interest groups. In its place, put up the new food groups. You'll be giving your family a gift for a lifetime.
Για παράδειγμα στην ενότητα " The Top 10 Feeding Questions Parents Ask" διαβάζω όσα κατά καιρούς μας έχει πει στο τηλέφωνο και η πολύ καλή μας φίλη lili σχετικά με την επικινδυνότητα του αγελαδινού γάλακτος στην διατροφή του ανθρώπου και του μωρού ειδικότερα. Μάλιστα ο Dr. Jay Gordon δεν διστάζει να αναφερθεί στα συμφέροντα των παραγωγών αγελαδινού γάλακτος τα οποία τελικά επέβαλαν το γάλα και τα παράγωγά του ως βασικά στη διατροφή μας.
Κι από πού θα πάρουν τα παιδιά μας κι εμείς το ασβέστιο; Η απάντηση βρίσκεται στο μπρόκολο και στο τυρί σόγιας. Ο Dr. Jay Gordon δεν διστάζει να πετάξει στον σκουπιδοτενεκέ το κρέας, αφού προκρίνει φρούτα, λαχανικά, σπόρους και όσπρια ως τα φαγητά της νέας χιλιετίας.
Αντιγράφω με θέρμη τα τελευταία του λόγια στο σημείωμά του. Αν και αναφέρεται σε Αμερικανούς, πρόσφατες έρευνες αποδεικνύουν ότι και στην Ευρώπη, και ειδικά στην Ελλάδα, τα διατροφικά προβλήματα, όπως αυτό της παχυσαρκίας είναι παρόντα:
We have enough new nutritional books, and medical journals to fill a warehouse, yet we continue to feed our children based on the small thimbleful of myths and misinformation that was out of date decades ago.
I encourage you to break free from the old misconceptions. Tear up the old food groups poster. It's just paid advertising for special interest groups. In its place, put up the new food groups. You'll be giving your family a gift for a lifetime.
Ετικέτες διατροφή
1 Comments:
At Δευτέρα, Ιουνίου 05, 2006 7:49:00 μ.μ.,
ΙΣ said…
Πολύ απόλυτος ο Dr. Jay Gordon!
Τα παραστρατήματα της σύγχρονης διατροφής, με αποκλειστικό προσανατολισμό στο κρέας, δεν δικαιολογεί τη στροφή μας στο άλλο άκρο.
Πολλές μελέτες έχουν αποδείξει ότι η προσθήκη ζωικών πρωτεϊνών στη διατροφή μας αποτελεί σημαντικότατο παράγοντα στην εξέλιξη του ανθρώπινου είδους και στην ανάπτυξη του πολιτισμού.
Ας μην είμαστε απόλυτοι. Ας αναζητούμε το μέτρο.
Δημοσίευση σχολίου
<< Home